De historie van Vigr

De naam Vigr is afkomstig van het zelfstandig naamwoord Vigor. De betekenis van Vigor is: kracht, bedrijvigheid, energie en dynamiek. Sleutelwoorden die een executive searcher als Vigr sieren.

Een andere betekenis van Vigor is: plezier in het werk. Werkvreugde en passie in je werk is de voorwaarde van onze consultants om bij Vigr te werken. Wij trekken plezier in ons werk nog een stukje verder. Tijdens, voor of na kantooruren is er ruimte om te sporten. Naast ons gebouw is er een private gym. Daar hebben wij bewust voor gekozen. Vitaliteit geeft ons energie. Hierdoor kijken wij met een heldere en frisse blik naar ons werk.
 
Ondanks dat Vigr een relatief nieuw bedrijf is, hebben we het over historie. Al onze senior consultants zijn ervaren in de arbeidsbemiddeling. Ieder in hun specialisme. Samen hebben we een groot netwerk en delen we onze marktkennis. Een sterk team professionals dat samen klaar staat om mee te denken aan jouw toekomst.

Maak kennis met Vigr

We kunnen een lang verhaal wegschrijven over wie we zijn. Maar veel liever maken we persoonlijk met je kennis. Om jou alvast een voorproefje te geven wie achter de naam Vigr schuilen, klik je op het filmpje hiernaast. De filmlocatie is ons kantoor in Utrecht aan de Savannahweg 68. Wil je onze vestiging vanbinnen bekijken en een kop koffie drinken met een van onze senior consultants? Je bent altijd welkom!

maak een afspraak

De passie van Pepijn

Op 5 februari 2020 heeft Pepijn van Nieuwenhuizen Vigr opgericht. Pepijn heeft bedrijfseconomie gestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam en fiscaal recht aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. 

Tien jaar heeft hij functies als adviseur in MKB bij ING Bank en KBC Bank Nederland en als fiscalist bij CROP Registeraccountants en Belastingadviseurs bekleed. Vanuit zijn studies en werkervaring kent hij als geen ander de financiële wereld. Hij heeft brede strategische kennis binnen de financiële en juridische sector en is op de hoogte van de keuzes en uitdagingen waar zij voor staan. Dit vertaalt hij naar rollen en werknemers nodig zijn om processen op te zetten, vorm te geven of efficiënter te maken. Daarnaast voelt hij feilloos aan wat voor type werknemer bij de organisatie past, zodanig dat er ook qua persoonlijkheid een klik is.

Hij identificeert zich met de financiële en juridische professionals, omdat hij er zelf ook één is. De keuze om na tien jaar over te stappen naar de arbeidsbemiddeling in Finance en Legal was gemakkelijk.

Na veertien jaar ervaring in de werving en selectie, detachering en in interim management in Finance, Legal en HR, werd het toen tijd voor iets anders? Pepijn besloot dat het tijd werd voor hetzelfde, maar dan op een eigen krachtige wijze. Het plan voor Vigr was geboren.